Bugun...
SON DAKİKA

AB PARTİ Genel Başkanı Uzun'dan 20 Temmuz Mesajı

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Genel Başkanı İrfan Uzun, Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Adası'nın egemen eşit ve ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının varlığına ve egemenliğine kasteden teşebbüsün tarihe gömüldüğünü belirtti. KKTC'nin "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda Uzun, Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-07-2024 13:26:04

AB PARTİ Genel Başkanı Uzun'dan 20 Temmuz Mesajı

Başkan Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması ancak sahadaki gerçekleri esas alan bir çerçeveyle mümkün olacaktır. Bu anlayışla, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından 2021 yılında Cenevre'de sunulan, öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi, bunu müteakip Ada'da iki devletin kendi aralarında işbirliği modellerini ele almasına dair çözüm vizyonuna tam destek verdiğimizi bir kez daha ifade etmek isterim. Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türkü'nün haklı davasında en büyük destekçisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni asla yalnız bırakmayacaktır."

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılını kutlayan AB PARTİ Genel Başkanı İrfan Uzun, dönemin önemli isimlerini de rahmetle andı. "Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Dr. Fazıl Küçük ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle, mücadelenin onur nişanelerini bedenlerinde taşıyan kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum," dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI