Bugun...
SON DAKİKA

Aydoğmuş’tan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Aydoğmuş, mesajında Türkiye'deki eğitim sisteminin eksikliklerine dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı ve mevcut müfredatın ivedilikle gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 23:02:21

Aydoğmuş’tan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Başkan Aydoğmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük umutları olsa da, eğitim sistemimizdeki sorunlar maalesef bu umutları zorluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı mevcut müfredat, çağın gereklerine uygun bir eğitim anlayışı sunmaktan uzak. Ezbere dayalı, sorgulama ve eleştirel düşünceden yoksun bir eğitim modeliyle gençlerimizi geleceğe hazırlamamız mümkün değil."

Aydoğmuş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürekli değişen müfredat politikalarını eleştirerek şunları kaydetti:
"Her sene değişen müfredatlar, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi belirsizliğe sürüklüyor. Öğrencilerimizin becerilerini geliştirecek, onların eleştirel düşünme ve problem çözme yetilerini ön plana çıkaracak bir müfredat beklerken, aksine ezbere dayalı, gerçek hayatta karşılığı olmayan bilgilerle gençlerimizi boğuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikalarında köklü bir değişikliğe gitmesi şart. Müfredat, öğrencilerimize sadece bilgi yüklemek değil, onların analitik düşünme, yaratıcılık ve girişimcilik yetilerini geliştirecek bir içeriğe sahip olmalıdır."

Başkan Aydoğmuş, eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü:
"Eğitim, sadece bir yılın değerlendirilmesi gereken bir süreç değil, uzun vadeli ve titizlikle oluşturulmuş bir politika gerektirir. Ancak mevcut sistem, çocuklarımızı testlerle ve sınav stresiyle yarış atına çeviriyor. Geleceğe güvenle bakmamız için çocuklarımızı, yenilikçi ve vizyoner bir anlayışla donatmamız gerekmektedir."

Mesajını eğitim camiasına başarı dilekleriyle tamamlayan Aydoğmuş, "2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız için verimli ve başarı dolu geçmesini temenni ediyor, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesillerin daha çağdaş ve nitelikli bir eğitim almasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI