![]() |
Tweet |
MUTFAKLARDA ET YOK, ANNELER ÇARESİZ
Tahmilci, Manisa’da kadınların en çok şikâyet ettiği konunun gıda fiyatları olduğunu belirtti:
“Kadınlar sofraya bir tabak et koyabilmek için bütçelerini zorluyor ama alamıyorlar. Eskiden haftada bir alınabilen et, bugün ayda bir kez bile girmez oldu. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli kadınlar, çocuklarının gelişimi için gerekli proteini sağlayamıyor. Anneler ‘Et fiyatı uçtu, alamıyoruz’ diyerek isyan ediyor.”
ET FİYATLARI EL YAKIYOR, MUTFAKLAR BOŞALIYOR
Tahmilci, son dönemdeki artışı rakamlarla hatırlattı:
“Yılın başında dana etinin kesimhane fiyatı 374 TL iken bugün 468 TL’ye çıktı, kuzu eti 443 TL’den 508 TL’ye yükseldi. Market raflarına gelene kadar bu rakamlar katlanıyor. Büyük şehirlerde Angus bonfile 1200 TL’yi buluyor, Anadolu kasaplarında dana eti 650-700 TL’den satılıyor. Kadınlar artık gramla et almaya çalışıyor, birçok evde et yemek olmaktan çıktı.”
“TARIM VE HAYVANCILIK ÇÖKTÜ, FATURASINI KADINLAR ÖDÜYOR”
Tahmilci, iktidarın yanlış politikalarının hem üreticiyi hem tüketiciyi vurduğunu söyledi:
“Yıllardır ithalatla çözüm üretmeye çalışan hükümet, tarım ve hayvancılığı çökertti. Yem fiyatları aldı başını gitti, üretici borç batağında. Çoban bulmak zor, maliyetler karşılanamaz hale geldi. Üretici hayvancılığı bırakıyor, market zincirleri fahiş fiyatlarla vatandaşı eziyor. Faturayı da evin mutfağını çekip çevirmeye çalışan kadınlar ödüyor.”
“KADINLARIN SESİNİ DUYUN, SOFRALARA ET GERİ DÖNSÜN”
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, hükümete seslenerek çağrısını şu sözlerle yaptı:
“Kadınların mutfaktaki çığlığını artık duyun. Yem sübvanse edilmeli, üreticinin maliyetleri azaltılmalı, yerli hayvancılık desteklenmeli. İthalatla günü kurtarmaya çalışmak yerine üretim artırılmalı. Çocukların tabağına et giremiyorsa bu sadece bir ekonomik kriz değil, toplumsal bir çöküştür. Kadınlar tencereyi kaynatamıyor; bu düzen değişmeli.”