Bugun...
SON DAKİKA

BAŞKAN GÜVEN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK AÇIKLAMALAR!

Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de düzenlenen il divan toplantısına katıldı. Güven, toplantıda yaptığı konuşmada, partinin gençlere verdiği önemi ve yeni yol haritasına dair beklentilerini dile getirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-06-2024 15:38:00

BAŞKAN GÜVEN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK AÇIKLAMALAR!

Özkan Güven, siyasette gençlerin daha da aktif rol oynaması gerektiğini savunarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Genel merkezimizin gönderdiği genelgeye uygun olarak düzenlediğimiz İl Danışma Kurulu toplantısında, tüm ilçelerle belirlenecek yeni yol haritamızın zafere ışık tutmasını umut ediyorum. 2005'ten beri parti üyeliğim ve 4 yıldır yönetici olarak katıldığım kongrelerde, danışma kurulu toplantılarında gözlemledim, izledim, takip ettim. Çok az sayıda gencimiz söz almaktan çekiniyor. Onlar için bugün, burada, bu kürsüde yol arkadaşlarıma sesleniyorum: Kurucu partinin ikinci yüzyılında bizler, siyasi büyüklerimizden aldığımız bayrağı ileri taşıyacak olan gençleriz.


"PROFESYONEL SİYASETÇİLER YETİŞTİRMELİYİZ"

Sizler sahipsiz değilsiniz! Bizler sahipsiz değiliz! Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin ta kendisiyiz. Bu kürsülerde daha çok konuşmalıyız. 1980 yıl öncesinde doğanlarla sonrası doğanlar arasındaki dünya konjonktürü değişmiştir. Türkiye değişmiştir. Siyasetin dili değişmiştir. Bu sebepten dolayı kurucu partinin yeni yol haritasına önerimiz, talebimiz, profesyonel siyasetçi yetiştirmek olmalıdır. Bizler, büyüklerimizin peşinden değil, büyüklerimizin bize aktaracağı tecrübeyle bayrağı devralmaya hazırlanmalıyız.

"SİYASETÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Balıkesir il örgütünde Erden Başkan ile başlayan ilçe kongrelerinde kota şartı uygulaması, sonrasında genç il yönetimi oluşturması, önemliydi. 20 ilçede aday belirlendikten sonra gençlik kolları, kadın kolları ve ilçe yönetimi istifa eden tek ilçe Gömeç olmasına karşılık, şahsıma genç siyasetçiye güvenerek sorumluluk vermesi çok değerliydi. Bu sebepten dolayı başta il başkanıma, ardından bu kararı onaylayan il yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tam da bugünlerde başlayan eğitimlerin devam etmesi çok önemlidir. Parti okulunun verdiği temel bilgiler çok değerli. Fakat bizlere örnek olacak, siyaset dilini anlatabilecek, tecrübelerini bizlere aktarabilecek siyasi büyüklerimiz ile eğitim alma zemini oluşturulması gerekiyor. Geçen hafta sonu yaptığımız, hem Türkiye'de ilk eğitim yapan il olarak hem de ilk defa temel eğitim sonrası tecrübelerini bize aktaran bir siyasi büyüğümüz olması çok değerliydi. O gün kendisinden aldığım en güzel kazanım; meclis diploması adı altında 'nezaketle, iyi bir iletişimle, muhalif politika yapan herkesi ikna edebildiğini' aktardı. Bu farkındalığı kazandıran Sayın Doğan Subaşı'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

"SANDIK GENÇ VE DİNAMİK BAŞKAN DEDİ VE BU BİZE ÇOK ŞEY KATTI"

İşte yol haritamız bu olmalı. Eğer bizler bayrağı devralacaksak siz değerli büyüklerimizden önümüzde olmayı değil, destek olup tecrübelerinizi aktararak bayrağı devralmayı hazırlamanızı talep ediyoruz. Neden mi gençler? Uzun yıllar sonra kazandığımız bu zafer öylesine bir zafer değil. Birçok etken olduğu söylenebilir ama şu gerçeği de unutmamak lazım: 2023 Kasım kurultayı'nda bir şey değiştirdik; ülkemizdeki seçmene ve tüm dünyaya özellikle Avrupa'daki sosyal enternasyonel sisteme bir şey anlattık. Seçimle gelen, sandıktan çıkan genç ve dinamik bir genel başkan oluşuydu. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde yaş ortalaması en düşük PM ve MYK seçildi. Bir şeylerin değiştiğini gören Avrupa, 13 yıl aradan sonra genel başkan düzeyinde sosyal enternasyonel sisteminde genel başkan yardımcılığı almak çok ciddi bir önem arz ediyordu. Kurucu parti kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan genç lider Avrupa'da Almanca dili ile sosyal demokrasi anlattığında, Türkiye'de bir şeyler değişeceğini hep beraber izledik. Umut oldun bizlere genel başkanım. Örnek oldun, güç verdin. Sağ ol var ol başkanım. Seçmen genç liderler, genç siyasetçiler istiyor. En büyük örneğimiz Ahmet başkanım. Gençliği ile duruşu ile enerjisi ile bu seçimi kazandık. Seçmen 'kim yönetecek bizi?' Ona bakıyor. Doğru okuyalım süreci. Tepki oyu bir kenara! Genç, değişim oyudur. Bu seçimin kazanılmasındaki en büyük etken, genç dinamik partililerin gençlerin bir seçim daha beklemeleriydi.

"İŞTE YOL HARİTASI İŞTE ÖRGÜTTE MÜCADELENİN KARŞILIĞI"

Genel başkanım Sn. Özgür Özel seçimlere 15 gün kala Sözcü TV'de verdiği demeçte 'Biz aday belirleme sürecini ince eleyip sık dokuduk, birçok etkeni değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte aday belirleme süreci kişisel CV'lerle değil, isim önünde bulunan kısaltmalarla değil, parti içindeki CV'si ile belirleneceğini' ifade etti. Hatta üzerine Balıkesir üzerinden örnek vererek 'Üç bölgeden oluştuğunu ve hangi bölgede en çok üye varsa, o bölge o ilde ön seçimle seçilen milletvekilinde birinci sırada yer alacaktır.' dedi. Hatta Türkiye'deki en başarılı gençlik kolları ve kadın kolları başkanı hiçbir kıyaslama katılmadan doğrudan milletvekili olacağını bildirdi. İşte yol haritası, işte örgütte mücadelenin karşılığı. Hangi örgüt daha çok çalışırsa, hiyerarşide daha çok söz sahibi olacaktır. Genel başkan seçimden önce bizlere yol haritasını göstermiştir. Bizim bir an önce bu durumlara hazırlanmamız gerekiyor. Eylül ayında yapılacak tüzük kurultayı ciddi önem arz ediyor. İl örgütü olarak tüzük öneri toplantıları yapmayı talep ediyorum.

"BİZLER ARTIK ERKEN SEÇİME HAZIRLANMALIYIZ"

Genel başkanımız seçimden önce 'biz bu seçimleri alıyoruz' dedi, sonrasında yol haritamızı göstermiştir. Fakat zafer sarhoşluğu ile böyle gidersek bu yol haritasından uzaklaşacağımız görünüyor. Uzun yıllar sonra kazanılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sonrasında tüm Balıkesir ilindeki Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler yüzünü kurumsal şirket gibi yönetilmesi gereken büyükşehir belediyelerine ve ilçe belediyelerine dönmüştür. İlçe örgütleri İşkur ofisi gibi çalışmaya başlamıştır. Farkında değil misiniz, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerin gücü karşısında örgütün yüzü güce dönüyor durumdadır. Seçim bitti, yerel yönetimlerin işini yapmasına müsade edelim. Biz örgüte dönelim. Bizim bir an önce zafer sarhoşluğundan çıkıp örgüt olarak genel başkanımızın bize gösterdiği yol haritasıyla önce tüzük, sonra il-ilçe kongreleri ve ardından erken seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Evet, kazandık, başardık. Fakat başarının bedelini bu dönem için ödeyemezsek, başaramamanın bedelini geçmişte olduğu gibi uzun yıllar öderiz. Onun için profesyonel siyasetçi, genç siyasetçiler yetiştirelim. Siz siyasi büyüklerimizden tek talebimiz; önümüzde değil, yanımızda daha güçlü durarak bizlere tecrübelerinizi aktarıp devralacağımız bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için destek olun! Bizleri görün. Bizler buralardayız! Yanlarınızdayız, bu salonlardayız! Sizler biz! Bizler siziz! Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başardık. Şimdi sıra Türkiye'de iktidar olmak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi."dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI