Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Köybaşı'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, muhtarlığın yaklaşık 200 yıllık köklü bir teşkilat olduğunu vurguladı ve Balıkesir'deki tüm muhtarların gününü kutladı.
facebook-paylas
 Tarih: 19-10-2024 16:08:26

Başkan Köybaşı'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Başkan Köybaşı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Muhtarlık kurumu, 1829 yılında kurulmuş ve yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip köklü bir teşkilattır. Muhtarlarımız, herhangi bir siyasi parti belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından isimleriyle seçilirler. Bu nedenle, muhtarlar halkın güvenini kazanmış, çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanan kişilerden oluşur. Halkın ihtiyaç ve taleplerini belirlemek, eğitim, sağlık, ulaşım ve altyapı gibi sorunlara dair çözüm önerileri geliştirmek ve bu sürecin takibini yaparak kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde sunulmasını sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak yerel demokrasinin en köklü örneklerinden biridir. 
Muhtarların seçimi Türkiye'de doğrudan demokrasinin tek uygulandığı seçimdir. Muhtarlar siyasi partilerin logolarıyla değil doğrudan, bireysel olarak yarışıyorlar, bu nedenle muhtarlık müessesesi demokrasimiz için çok önemlidir.
Mevcut iktidarın Siyasi kaygıları yapılan Büyükşehir düzenlemeleri sonucu köyler kırsal mahalle yapılmış köy tüzel kişilikleri  yok edilmiş muhtarlarımız yetkisizleştirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Muhtarlarımızın, mahallelerinde devletimizin tüm kurumlarının temsilcisi ve kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşı olduğunu ve yurttaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduklarında başvuracakları ilk kapı olduğunu biliyoruz. 
Bu nedenle CHP iktidarında muhtarlarımız dünyadaki örneklerine uygun olarak hallettikleri değere kavuşacaklardır.

Kamu hizmetlerinin sunumunda hız, etkinlik ve performansın artırılmasında lokomotif görevi gören muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, Balıkesir’deki muhtarlarımız başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanındaki tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.”

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI