Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Palamut, Eğitim Maratonu'ndan elde edilen sonuçlara dikkat çekti

616 ÇOCUK İŞ CİNAYETİNDE HAYATINI KAYBETTİ Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, yoksul halkın çocukları için tek seçenek haline gelen MESEM’lerde 2013-2022 yılları arasında toplamda 616 çocuğun iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 20-07-2024 13:31:35

Başkan Palamut, Eğitim Maratonu'ndan elde edilen sonuçlara dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, CHP'nin 24 saatlik "Eğitim Maratonu" toplantısında ortaya konan çocuk yoksulluğuna dikkat çekti.
Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MESEM) çocukların ağır işlerde çalıştırıldığına işaret eden Başkan Palamut, “Mesleki eğitim, Türkiye’nin eğitim gündeminin ana konularından biri olmaya devam etmektedir. MESEM’lerle çocuklarımız iş öğrenen değil, iş gören kişiler haline getirilmiştir. Çocuklarımız 4 gün işe 1 gün okula denerek okullardan uzaklaştırılmış, üzerine bir de yasal olmayan şekilde okul saati dışında ve hafta sonlarında ağır işlerde çalıştırılmıştır” dedi.

MESEM YOKSUL ÇOCUKLAR İÇİN TEK SEÇENEK HALİNE GETİRİLDİ
MESEM’in yoksul halkın çocukları için tek seçenek haline getirildiğini dile getiren Başkan Palamut, şunları söyledi: “Birçok çocuğumuz fiziksel ve ruhsal sorunlarla baş başa bırakılmıştır.  Çocuklarımız buralarda uğradıkları iş kazalarında yaralanmaya ve ölmeye devam etmektedir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin araştırmasına göre ise 2013-2022 yılları arasında toplamda 616 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. Alperen, Erol, Murat, Arda, Ömer, Ulaş, Zekai, Yiğit… Son bir yılda MESEM’lerde 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirmiş, 9 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir.”

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI