Bugun...
SON DAKİKA

CHP KIRIKHAN İLÇE BAŞKANI TURGAY KILIÇOĞLU: "DEVLET POLİTİKALARIYLA ÇİFTÇİYİ KÖLELEŞTİRDİ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkhan İlçe Başkanı Turgay Kılıçoğlu, partisinin yeni tüzük çalışması hakkında önemli bilgiler verdi. Kılıçoğlu, "Yeni tüzük çalışması gayet güzel oldu. Bölgelere ve ihtiyaçlara göre ayrılan bir tüzük ortaya çıktı" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 16-10-2024 17:53:49

CHP KIRIKHAN İLÇE BAŞKANI TURGAY KILIÇOĞLU:
Kendi bölgelerinde ön seçim konusunun tartışıldığını belirten Kılıçoğlu, "Ön seçim her bölgede tutmayabilir. Bu bölgelerden bir tanesi de Hatay'dır. Hatay kozmopolitik bir bölge. Tek düzen bir sistem olsaydı, her tarafta aynı düzen olacaktı. Bölgelere göre bir düzenleme olması daha iyi oldu" şeklinde konuştu.
ÜYELERİN DOĞRU KARAR VERMESİ
Partinin ağırlıklı olduğu bölgelerde üyelerin doğru kararı verebileceğini vurgulayan Kılıçoğlu, "Ancak azınlıkta olan bölgelerde halkın genelinin görüşü daha önemlidir" ifadesini kullandı.
KIRIKHAN'IN EKONOMİK DURUMU
Kırıkhan'ın tarım ağırlıklı bir bölge olduğuna dikkat çeken Kılıçoğlu, "Atamızın dediği gibi çiftçi milletin efendisidir. Ama devlet politikalarıyla çiftçiyi köleleştirdi" dedi. Deprem sonrası memleketini terk etmeyen ve tarlasını eken çiftçileri anarak, "Çiftçi bırakamadı. Çiftçinin hakkını savunmak yerine mağdur ettiler" açıklamasında bulundu. 
TARIMSAL GİDERLERDEKİ ARTIŞ
Kılıçoğlu, ilaç, gübre, mazot, tohum ve elektrik gibi tarımsal giderlerin sürekli yükseldiğini belirtirken, "Alım fiyatlarında 3 senedir pamuktan örnek verirsek artış yok. Çiftçi nasıl kazansın?" sorusunu yöneltti. 
ADALETSİZ DESTEKLEME SORUNU
Çiftçilere verilen destekleme konusunda adaletsizlik yaşandığını ifade eden Kılıçoğlu, "Çiftçiye sözde verilen destekleme bankalar aracılığıyla kademe kademe veriliyor. Siyasi gücü olan insanlar anında desteklemeyi alırken, kimi çiftçi mahsulü ekiyor, biçiyor, satıyor ama destekleme yatmamış oluyor" dedi. 
ÇİFTÇİ KALKINIRSA ÜLKE KALKINIR
Çiftçilerin kalkınmasının ülkenin kalkınması açısından kritik olduğunu vurgulayan Kılıçoğlu, "Ülkenin %50'sinden fazlası çiftçi. Çiftçi'nin gübresinden, tohumundan, ilacından, mazotundan vergi alıyorsun. Sonra destekleme verdim diyorsun. Bu uygulamanın Almanya ve Hollanda'da örnekleri var" diyerek, "Kırmızı mazot" uygulamasının çiftçilere de uygulanması gerektiğini savundu.
TARIM POLİTİKALARINDA DEĞİŞİM GEREKLİ
Son olarak, bu politikaların çiftçiliği bıraktırmaya yönelik yapıldığını ve çiftçilerin topraklarını terk edeceğini söyleyen Kılıçoğlu, "Büyük şehirlere akın başlayacak. Anadolu'ya akın için destek lazım. Benim düşünebildiğimi devlet büyükleri çok daha iyisini düşünüyor. Çözüm ellerinde ama yapılmıyor. Anlam veremiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI