Bugun...
SON DAKİKA

CHP’li Akyıl, Rojin Kabaiş'in ailesini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, Rojin Kabaiş'in ailesini ziyaretinde kadına yönelik şiddetin insan hakları sorunu olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye bu utançtan kurtulmalıdır” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 18-10-2024 13:26:43

CHP’li Akyıl, Rojin Kabaiş'in ailesini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, İl Yöneticileri ve İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin'in Kabaiş’in ailesini ziyaret etti. Aileye başsağlığı temennisinde bulunan Başkan Akyıl, şunları söyledi: “Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, Diyarbakır’dan okumak için gittiği Van’da faili meçhul bir şekilde yaşamını yitirdi. Rojin Kabaiş'in taziyesine katıldık. 

KAMUOYU DOĞRU BİLGİLENDİRİLMELİDİR
Ailesinin acısı tarifsiz. Ne yazık ki her gün bir kadın cinayeti ile yüreklerimiz yanıyor. Artık yeter. Kadın, çocuğa yönelik şiddet son bulmalıdır. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları sorunudur ve bu büyük bir utançtır. Türkiye bu utançtan kurtulmalıdır. Rojin’in ölümünün arkasındaki nedenler her yönüyle açığa çıkarılmalı ve kamuoyu doğru bilgilendirilmelidir. Rojin Kabaiş'e Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum.”

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI