Bugun...
SON DAKİKA

CHP’li Türker Yılmaz: Bigadiç’in Üreticisi Çalışıyor Ama Hak Ettiğini Alamıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bigadiç İlçe Başkanı Türker Yılmaz, 2024 yılında yaşanan ekonomik zorluklar ve 2025 yılına dair endişeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bigadiç’in tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, üreticilerin içinde bulunduğu zor durumu anlatarak, “Bigadiç çalışkan insanların yetiştiği bir yer. Ancak ne yazık ki üreticilerimiz, çiftçilerimiz hak ettiklerini alamıyor, zarar ediyor.
facebook-paylas
 Tarih: 06-01-2025 13:53:59

CHP’li Türker Yılmaz: Bigadiç’in Üreticisi Çalışıyor Ama Hak Ettiğini Alamıyor!

Traktörünü satıp borcunu kapatmaya çalışan üreticilerimiz var. 2025 yılı, ekonomik anlamda daha da zorlu geçecek gibi görünüyor. Milletimiz için acil çözüm gerekiyor!” dedi.

"BIGADIÇ ÇALIŞKAN İNSANLARIN MEMLEKETİ AMA KAZANAMIYOR"
Türker Yılmaz, Bigadiç’in tarım ve hayvancılık açısından Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bigadiç, hem kırsalıyla hem sulanabilir ovasıyla tarımsal anlamda Balıkesir’in ve Türkiye’nin gözde yerlerinden biri. Sebzeden meyveye, hayvancılıktan maden sektörüne kadar her alanda üretken bir ilçeyiz. Çalışkan insanlar yetiştiriyoruz ama ne yazık ki ürettiklerimizin karşılığını alamıyoruz. Çiftçimiz, üreticimiz, toprağına küsmüş durumda. Hak ettiği kazancı elde edemediği için traktörünü satıp borçlarını kapatmaya çalışan üreticilerimiz var.”

"BIGADIÇ’TE TARIM VE HAYVANCILIK KAN KAYBEDİYOR"
Yılmaz, 2024 yılında tarımsal üretimde yaşanan sorunların üreticiyi borç yükü altında ezdiğini ve 2025 yılında bu durumun daha da kötüleşeceğini ifade etti:
“Domates, biber gibi temel ürünleri yetiştiren çiftçilerimiz, geçen yıl maliyetinin üçte biri fiyatına ürün satmak zorunda kaldı. Bankalara olan borçlarını ödeyebilmeleri imkânsız hale geldi. 2025 yılında bu borçların ödeme süresi geldiğinde, birçok üreticimiz için iflas kaçınılmaz olacak. Üretici emeğinin karşılığını alamazsa ne olacak? Topraklar boş kalacak, insanlar üretimden uzaklaşacak. Tarım ve hayvancılık sektörü kan kaybetmeye devam ediyor.”

"TOPRAKLARIMIZI ÇOCUKLARIMIZA MİRAS BIRAKAMIYORUZ"
Yılmaz, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin, topraklarını çocuklarına miras bırakmak yerine satmak zorunda kaldığını belirtti:
“Bigadiç’te tarımla uğraşan insanlar toplumun yüzde 90’ını oluşturuyor. Ancak zarar ettikleri için artık topraklarını çocuklarına miras bırakamıyorlar. Üretimden vazgeçen bir toplum haline geldik. Bu durum yalnızca Bigadiç’i değil, ülkemizin tarım ve hayvancılık geleceğini tehdit ediyor. Çiftçimizin kazanç sağlayamadığı bir ülkede, ekonomik sorunların çözülmesi mümkün değil.”

"2025 ZOR BİR YIL OLACAK AMA ÇÖZÜM MÜMKÜN"
Türker Yılmaz, 2025 yılının ekonomik anlamda daha zorlu geçeceğini ancak çözümün mümkün olduğunu vurguladı:
“2024 yılı, Bigadiç için tarımsal anlamda bir felaket yılıydı. Ne yazık ki 2025 daha da zorlu bir yıl olacak gibi görünüyor. Ancak bu durumun kader olmadığını biliyoruz. Çiftçimizi destekleyen, üretimi teşvik eden, hak ettiği kazancı sağlamasına yardımcı olan politikalarla bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Bigadiç, çalışkan insanları ve bereketli topraklarıyla bu potansiyele sahiptir. Yeter ki üreticimizin yanında olalım.”

"BİRLİKTE ÇALIŞARAK BU KARANLIK GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ"
CHP Bigadiç İlçe Başkanı Türker Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bigadiç’in üreticisi ve çiftçisi yalnız değildir. CHP olarak her zaman onların yanında olacağız. Tarım ve hayvancılığın yeniden ayağa kalkması, üreticimizin emeğinin karşılığını alması için mücadeleye devam edeceğiz. Milletimizin refahını artıracak adımları birlikte atarak bu karanlık günleri geride bırakacağız.”

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI