Bugun...
SON DAKİKA

CHP’li Yılmaz’dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması

KADINLAR, ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİL
facebook-paylas
 Tarih: 19-10-2024 16:17:25

CHP’li Yılmaz’dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, Yenidoğan çetesi skandalının hukuki meseleden öte bir insanlık suçu olduğuna vurgu yaparak, “Bebekler hastanede, çocuklar okulda, kadınlar evinde, can dostlarımız sokakta güvende değil. AKP sadece yandaşını, sermayeyi koruyor. Bu düzen böyle gitmez” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak adlandırılan ve bebeklerin ölümlerine neden olan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada; Türkiye’de kadınların, çocukların güvende olmadığına vurgu yaptı.
AKP ile Türkiye’deki yozlaşmanın sağlıktan eğitime her alanda sistemin çökmesine neden olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Yenidoğan çetesi olarak kamuoyuna yansıyan skandal hukuki mesele olmadan öte bir insanlık suçudur” dedi.

 ‘ADAM KAYIRMACILIK’ MEŞRULAŞTIRILDI
AKP iktidarı ile sağlık siteminin çöktüğünü vurgulayan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “AKP’nin sağlık sistemi hastaneleri birer ticarethaneye dönüştürdü. ‘Adam kayırmacılığın’ meşrulaştırıldığı AKP iktidarında kirli ilişkiler ya fark edilmedi ya da göz yumuldu.  Tüm bu ihmaller ve suçlar işlenirken dönemin il sağlık müdürü olan Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm sorumlular istifa etmeli ve hukuk önünde hesap vermelidir. Çocuklar okulda güvende değil. Kadınlar sokakta, evde, toplu taşımada güvende değil. Sokaktaki hayvanlar güvende değil. Gördük ki bebeler de hastanelerde güvende değil. Ülkenin her yanı şiddet sarmalı altında.”

AKP SADECE YANDAŞINI KORUYOR
Kadına, çocuğa yönelik artan şiddet olaylarına da değinen Başkan Yılmaz, “Yenidoğan çetesi skandalında kaç bebeğin hayatını kaybettiğini tam olarak bilemiyoruz. Her gün farklı kentlerde kadına ve çocuğa yönelik şiddet, cinayet ve istismar haberleri geliyor. Can dostlarımız katlediliyor. Kaybolan çocuk sayısı konusunda devlet bir rakam açıklayamıyor. AKP, kadınları, çocukları, hayvanları koruyamıyor. AKP, emekliyi, emekçiyi, işçiyi, üreticiyi korumuyor. AKP sadece yandaşını koruyor, sermayeyi koruyor. Artık yeter! Bu düzen böyle gitmez” dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI