Bugun...
SON DAKİKA

Genel Başkan Ali Karakurt'tan Anayasa Tartışmalarına Sert Tepki: "Milletin Derdi Geçim, Anayasa Değişikliği Değil!"

Ana Yol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, son dönemde Anayasa’nın değiştirilemez ilk üç maddesi hakkında yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Karakurt, bu tür tartışmaların Türkiye’nin içinde bulunduğu asıl sorunlardan uzaklaştığını ve halkın gerçek gündemini gölgede bıraktığını belirterek, "Bugün ülkenin birçok ciddi sorunu varken, böylesi talihsiz açıklamalar yapmanın kime hizmet ettiği sorgulanmalıdır" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 21-10-2024 11:36:58

Genel Başkan Ali Karakurt'tan Anayasa Tartışmalarına Sert Tepki:

"Ulus Bilinci, Türkiye'nin Temelidir"

Ali Karakurt, ulus bilincinin (eski adıyla milliyetçilik) bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ana unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. "Bizi biz yapan değerler; dil, tarih, kültür bağları ve birleştirici unsurlarımızdır. Din seçimdir, Türklük ise kaderdir. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Süryanisi, Arabı hepimiz aynı ortak kimlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak huzur içinde yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Karakurt, anayasal değerlerin ve ilkelerin tartışmaya açılmasının ulusal bilinci zedelediğini söyledi.

"Anayasanın 3. Maddesi Değişmezdir"

Karakurt, Anayasa'nın değişmez nitelikteki 3. maddesinin, Türkiye’nin bağımsızlığının ve bütünlüğünün teminatı olduğunu vurguladı. Bu maddenin sorgulanmasının ulusun birliğine zarar vereceğini belirterek, "Sayın Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilebileceği yönündeki açıklamaları kabul edilemez. Bu yaklaşım, ülkemizin ulusal bilincine zarar vermektedir. Bu tür söylemler, milletin içindeki huzuru ve birliği zayıflatır. Anayasa’yı değiştirmek değil, halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek önceliğimiz olmalıdır" dedi.

"Milletin Asıl Derdi Geçim ve Yoksulluk"

Karakurt, ülkenin birçok sorunu olduğuna ve bu tür tartışmaların halkın derdine çözüm getirmediğine işaret etti. "Bugün milletimizin en büyük sorunu yoksulluk, geçim sıkıntısı ve hoşgörüden uzaklaşmadır. İnsanlarımız geçinmekte zorlanıyor, iş bulamıyor, gençlerimiz geleceğinden ümitsiz. Milletin derdi anayasa değişikliği değil, ekonomik refah ve sosyal adalettir" diyerek hükümeti halkın gerçek gündemine dönmeye çağırdı.

"Elele Verip Birlikte Demokratikleşmeliyiz"

Ali Karakurt, Türkiye'nin geleceğine dair sosyal demokratik yaşamın, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının önemine vurgu yaparak, "Biz Ana Yol Partisi olarak, halkımızın huzuru ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, anayasa ile oynamak değil, halkın geleceğini garanti altına alacak adımlar atmaktır. Gelin, el ele verelim ve demokratikleşmeyi, sosyal adaleti güçlendirelim. Gençlerimize umut veren bir Türkiye inşa edelim" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI