Bugun...
SON DAKİKA

Genel Başkan Benal Yazgan "Kadın Muhtarlarımızla Mahalleler Daha Güzel"

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadın muhtarların demokrasimizin gelişimindeki önemli rolüne ve onların toplumun ihtiyaçlarına nasıl hassasiyetle yaklaştıklarına dikkat çekti. Özellikle son yerel seçimlerde kadın muhtar sayısının artmasının, yerel yönetimlerde kadın temsilinin güçlenmesi adına büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Yazgan, muhtarlık müessesesinin geleceği ile ilgili tartışmalara da değindi.
facebook-paylas
 Tarih: 19-10-2024 16:11:14

Genel Başkan Benal Yazgan

"Kadın Muhtarlar Mahalleleri Güzelleştirir"

Genel Başkan Benal Yazgan, mesajında kadın muhtarların toplumda yarattığı olumlu etkilere işaret ederek şunları kaydetti:
"Muhtarlık, demokrasimizin en temel yapı taşlarından biridir. Özellikle son yerel seçimlerde kadın muhtarlarımızın sayısının iki kat artarak 2 bin 150’ye yükselmesi, ülkemizde kadınların yerel yönetimlerdeki temsilinin güçlendiğini gösteriyor. Kadın eli, bulunduğu mahalleye dokunduğunda orada güzellik, duyarlılık ve paylaşım artar. Kadın muhtarlarımız, mahallelerin hem fiziki hem de sosyal anlamda gelişimine büyük katkı sağlıyor. Kadın muhtarların mahallelerdeki sorunlara duyarlılığı, vatandaşların taleplerine şefkatle yaklaşmaları ve kadın kadına olan yakınlık, muhtarlığı daha etkin ve verimli bir yönetim birimi haline getiriyor."

"Kadın Muhtarlar Yerel Demokrasinin Güçlü Temsilcileridir"

Yazgan, 
"Kadın muhtarlarımızın sayısı her geçen gün artmakta ve bu da mahallelerimizde toplumsal dayanışmayı güçlendirmektedir. Kadın muhtarlar, yalnızca mahallelerin fiziki sorunlarına değil, toplumsal huzura, güvenliğe ve dayanışmaya da katkı sunmaktadır. Kadınlarımızın mahalle yönetimlerinde aldığı bu güçlü rol, toplumumuzda komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor ve mahallelerin refahını artırıyor."

"Muhtarlık Müessesesinin Geleceği Tartışılıyor, Kadın Muhtarlar Bizim İçin Vazgeçilmezdir"

Son dönemde gündeme gelen "muhtarlık sisteminin kaldırılması" tartışmalarına da değinen Yazgan, şu görüşleri dile getirdi:
"Son dönemde muhtarlık müessesesinin maliyetleri üzerine yapılan tartışmaları yakından takip ediyoruz. Ancak muhtarlık sistemi, sadece maddi bir mesele değil, demokrasimizin en köklü geleneklerinden biridir. Kadın muhtarlarımızın görev aldığı her mahallede yarattığı olumlu değişimleri görmezden gelemeyiz. Biz Kadın Partisi olarak, muhtarlık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadın muhtarlarımızın temsilinin daha da artırılması, yerel demokrasinin sağlıklı işlemesi için elzemdir."

Son olarak, Benal Yazgan tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, "Kadın muhtarlarımızın toplumda yarattığı bu olumlu etkinin daha da artmasını temenni ediyorum. Kadınlarımızın elinin değdiği her mahalle, daha güzel, daha yaşanabilir hale geliyor. Tüm muhtarlarımızın, özellikle kadın muhtarlarımızın, bu özel gününü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI