Bugun...
SON DAKİKA

İl Başkanı Fatih Kalkan: "Kaliteli Nesiller Yetiştirmeliyiz"

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, eğitimde kalite ve istikrar vurgusu yaptı. Başkan Kalkan, eğitim alanında yapılması gereken reformların, "kaliteli nesiller" yetiştirmek için olmazsa olmaz olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 22:59:26

İl Başkanı Fatih Kalkan:

Başkan Kalkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıllardır ifade ettiğimiz gibi, eğitimde önceliğimiz; kaliteli ve istikrarlı bir müfredat, nitelikli öğretmen ve akademisyen kadrosuyla 'kaliteli nesiller' yetiştirmektir. Her sene değişen, ezbere dayalı eğitim sistemi ve müfredatla hiçbir işe yaramayan milyonlarca diploma dağıtmak yerine, araştıran, sorgulayan, icat yapan, kendi alanında yenilikçi çalışmalar gerçekleştiren nesiller inşa etmek gereklidir."

"Eğitim Sisteminde Kalıcı ve Yapısal Reformlar Şart"

Başkan Fatih Kalkan, Türkiye'nin eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapılmasının şart olduğuna dikkat çekti. Kalkan, "Her yıl değişen müfredatlar ve eğitimin ezbere dayalı hale getirilmesi, gençlerimizi çaresiz bırakıyor. Eğitim sistemimizi köklü bir reformla, araştırmayı ve üretmeyi teşvik eden bir yapıya kavuşturmalıyız. Ancak bu şekilde, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi dünya ile rekabet edebilir seviyeye çıkarabiliriz" dedi.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Başarılar Diledi

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla da açıklamalarda bulunan Başkan Kalkan, şunları kaydetti:
"2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlarken, birçok yanlış ve eksikliklerle karşı karşıyayız. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, yeni dönemin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, fedakâr öğretmenlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Eğitim camiası için huzurlu ve verimli bir yıl olmasını diliyorum."

Başkan Kalkan, konuşmasının sonunda eğitimde kalitenin ve istikrarın sağlanması için partilerinin çözüm odaklı politikalarını hayata geçireceklerini vurguladı ve şunları ekledi:
"Yeniden Refah Partisi olarak ilk seçimden sonra iktidara geldiğimizde, eğitimde gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğiz. Kaliteli eğitim sistemini, araştırma ve inovasyonu teşvik eden bir müfredatla güçlendirecek ve ülkemizin geleceğini aydınlatacak nesiller yetiştireceğiz."

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI