Bugun...
SON DAKİKA

İl Başkanı Taner Işıkbay: "Vergiler Vatandaşları Mağdur Ediyor!"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, hükümetin aldığı yüksek vergilerle vatandaşları zor duruma soktuğunu belirtti. Son yıllarda artan vergi yüklerinin özellikle dar gelirli vatandaşlar üzerinde büyük baskı oluşturduğunu ifade eden Işıkbay, "İçimiz dışımız vergi oldu, yetti mi? Hayır!" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-10-2024 21:04:15

İl Başkanı Taner Işıkbay:

"Vergi Yükü Her Geçen Gün Artıyor"

Işıkbay, gayrimenkul alım satım işlemlerinden noter hizmetlerine kadar pek çok alanda yeni vergilerin getirilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı alınan 750 TL'lik vergi, tapuda yapılan diğer işlemlerden alınan 375 TL'lik vergi ve sıfır araç tescilinde noterlerde 3.000 TL'lik verginin vatandaşın belini büktüğünü vurgulayan Işıkbay, "ÖTV ve KDV yetmiyormuş gibi her alanda yeni vergilerle karşılaşıyoruz" dedi.

"İşin Ucu Savunma Sanayii'ne Kredi Kartıyla Katkıya Kadar Vardı"

Taner Işıkbay, alt limiti 100.000 TL ve üzeri olan kredi kartları için yıllık 750 TL savunma sanayiine katkı payı alınmasını da eleştirerek, "Vergilerin nereye gittiği artık belirsizleşti. Savunma sanayiine katkı adı altında vatandaştan sürekli yeni harçlar alınıyor. Vergi adaleti kayboldu, bu durum sürdürülebilir değil" diye konuştu.

"Dronlar ve Kol Saatleri Bile Vergilendirildi"

Vergilerin her geçen gün daha da genişlediğini belirten Işıkbay, hükümetin dronlar ve ÖTV matrahı 5 bin TL üzerindeki kol saatlerini bile vergi kapsamına aldığını ifade etti. "Vatandaş artık en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Dronlar ve saatler bile bu vergi furyasından nasibini aldı" dedi.

"Vatandaşın Cebinde Ne Varsa Alıyorlar"

Taner Işıkbay, hükümetin vatandaşın sırtındaki vergi yükünü hafifletmek yerine sürekli yeni vergiler getirdiğini, bunun da halkın yaşam kalitesini düşürdüğünü vurguladı. "Hükümet, vatandaşın cebinde ne varsa almaya çalışıyor. Bu kadar ağır vergi yüküyle ülkenin geleceği inşa edilemez. Vatandaşlarımız perişan, artık bu haksız vergi düzenine son verilmeli" diyerek açıklamalarını tamamladı.

DEVA Partisi olarak vatandaşa yük getiren bu vergi politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini belirten Işıkbay, ekonomik adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI