Bugun...
SON DAKİKA

ÖZAT: "VELİ'DEN ZORLA PARA MI TOPLAYACAKLAR?"

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, yaklaşan eğitim dönemi öncesinde okulların eğitime hazır olması gerektiğini vurguladı. Özat, okulların donanım ve tadilat ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 27-08-2024 17:19:44

ÖZAT:

“OKULLARIN İHTİYAÇLARI GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Özat, “Bakanlık, yeni yapılan okul binalarına milli eğitim müdürlüklerine bütçeden gerekli desteği sağlamalıdır. Ancak, Cumhurbaşkanlığı’ndaki ilgili birim, Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan bütçeden okulların ihtiyaç duyduğu donanım ve diğer harcamalar için gerekli olan yaklaşık bir milyar TL’yi reddediyor.” şeklinde konuştu.

“MAAŞLARI ÖDEMEKTE ZORLANILIYOR”

Özat, Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara atıfta bulunarak, “Bahaneyse, ‘Biz neredeyse maaşları ödeyecek para bulamıyoruz, okullara veremeyiz.’ Bu durum, eğitim camiasında büyük bir endişe yaratıyor.” dedi.

“PARA YOK, ÇÖZÜM NE?”

Şu anda okul idarecileri ve il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ne yapacaklarını düşündüklerini belirten Özat, “Para yok. Peki, il-ilçe müdürleri ve okul müdürleri ne yapacaklar? Nasıl donanım sağlayacaklar? Veli’den zorla para mı toplayacaklar?” diyerek durumu eleştirdi.

“EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK ARTIYOR”

Özat, eğitimdeki eşitsizliğin giderek arttığını ve bu durumun eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Hükümetin, eğitim alanında gerekli bütçeyi ayırması ve okulların ihtiyaçlarını karşılaması elzemdir. Aksi takdirde, öğrencilerimizin eğitim hakkı tehlikeye girecektir.” ifadelerini kullandı.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI