Bugun...
SON DAKİKA

Sebahattin Uzun: “Yeşil Maske, Gri Gerçek – İklim Yasasıyla Ekonomik Baskıya Hayır!”

Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun: “İklim Adı Altında Getirilen Bu Yasa, Karabük’ün Sanayisini, Kırsalını ve Geleceğini Tehdit Ediyor”
facebook-paylas
 Tarih: 10-07-2025 23:09:19

Sebahattin Uzun: “Yeşil Maske, Gri Gerçek – İklim Yasasıyla Ekonomik Baskıya Hayır!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve yürürlüğe giren İklim Kanunu’na ilişkin tepkiler sürerken, Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun’dan kapsamlı bir açıklama geldi. Uzun, söz konusu düzenlemenin çevreyi koruma bahanesiyle üretim, yatırım ve yaşam hakkı üzerinde ciddi sınırlamalara kapı araladığını belirterek, “Bu yasa Karabük’ün sanayi hafızasına, kırsal kalkınma potansiyeline ve toplumsal özgürlüklerine tehdittir” dedi.

 

“Millî Görünümlü Bu Metin, Halktan Doğmamıştır”

 

Sebahattin Uzun, Karabük’ün Türkiye sanayisinin belkemiği olduğunu hatırlatarak, yeni düzenlemenin özellikle üretim ve yatırım alanlarında geri dönüşü zor etkiler yaratabileceğini ifade etti:

“Karabük, yerli çeliğin, sanayi emeğinin ve üretim mirasının simgesidir. Ancak İklim Kanunu ile birlikte sanayi tesisleri emisyon baskısıyla maliyet altında ezilecek; kırsalda üretici, karbon dayatmaları ve destek kısıtlamaları nedeniyle üretimden çekilecektir. Bu yasa ne yerli üretimi korur ne de millî kalkınmayı destekler.”

 

Sebahattin Uzun’dan 9 Net Soru:

 

1. “Karbon ayak iziyle özgürlükler kısıtlanmayacak” diyorsunuz, ancak bireylerin tüketim, seyahat ve yaşam tercihleri kayıt altına alınmak isteniyor.

2. “Sanayiye yönelik bir sistem” diyorsunuz, fakat bu maliyet halkın sırtına zamlarla yansıtılacak.

3. “Tarım serbest” diyorsunuz, ama yalnızca belirli ürünlere destek verilecek, küçük üretici dışlanacak.

4. “Hayvancılık engellenmeyecek” diyorsunuz, ancak metan bahanesiyle otlatma alanları sınırlandırılıyor, yapay et teşvik ediliyor.

5. “Paris Anlaşması kalkınmayı gözetiyor” diyorsunuz, fakat kırsal topraklar karbon piyasalarına açılıyor, mülkiyet zayıflatılıyor.

6. “Fosil enerjiye yatırım sürecek” diyorsunuz, ama bankacılık ve fonlama mekanizmalarıyla bu alanlar bilinçli şekilde dışlanıyor.

7. “İfade özgürlüğü korunuyor” diyorsunuz, ancak resmi görüş dışındaki açıklamalar ‘yanıltıcı bilgi’ olarak damgalanabilir.

8. “Vatandaşa ceza verilmeyecek” diyorsunuz, ama karbon ayak izine göre kredi, sigorta, ulaşım gibi hizmetlerde kısıtlamalar gündeme gelebilir.

9. “Çevre için yapıyoruz” diyorsunuz, ancak bugüne kadar çevresel ihlallere göz yumanlar şimdi çevre bekçisi gibi davranıyor. Neden şimdi?

 

“Karabük’ün Sanayi Kimliğini ve Üretim Gücünü Geri Dönülmez Şekilde Zayıflatmayın”

 

Sebahattin Uzun, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Anahtar Parti olarak çevrenin korunmasından yanayız. Ancak bu, halkın özgürlüğünü ve üretim gücünü feda ederek yapılmaz. İklim Yasası bu haliyle uygulanırsa, Karabük gibi üretim merkezleri ağır bir maliyetle karşı karşıya kalacaktır. Bu yasa geri çekilmeli, halkın ve üreticinin katılımıyla yeniden yazılmalıdır.”

Anahtar Parti Karabük İl Başkanlığı, milli sanayiye, yerli üretime ve halkın iradesine aykırı olan bu yasanın yeniden değerlendirilmesini ve toplumsal mutabakatla şekillendirilmesini talep etmektedir.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI