Bugun...
SON DAKİKA

Serdar Denktaş: "Cumhurbaşkanlığına Adaylık Niyetim Var"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) eski Başbakan Yardımcısı ve deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş, gelecekte aktif bir siyasi rol üstlenme ihtimaline dair önemli açıklamalarda bulundu. Denktaş, 32 yıllık siyasi kariyerinin ardından halkın yoğun taleplerini dikkate alarak, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmama konusunda karar aşamasında olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 19-10-2024 15:57:55

Serdar Denktaş:

"Cumhurbaşkanlığına Adaylık Niyetim Var"

Denktaş, 32 yıllık siyasi kariyerinin 17-18 yılının bakanlıklarla geçtiğini belirterek, milletvekilliğinden kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi. Ancak halkın içinden gelen talepler doğrultusunda Cumhurbaşkanlığına adaylık niyetinin bulunduğunu ifade eden Denktaş, "Ocak ayında kesin kararımı vereceğim. Cumhurbaşkanlığı adaylığını ciddi şekilde düşünüyorum. Halkın beklentileri ve taleplerini dinliyorum, havayı kokluyorum. Ancak şu an karar aşamasındayım" dedi.

"Devlet Hissini Yeniden Kazandırmalıyız"

Denktaş, KKTC'nin dünya sahnesinde daha güçlü bir yere sahip olması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. "Kıbrıs Türk halkına devlet sahibi oldukları hissini yeniden kazandırmalıyız. Evet, biz BM üyesi birçok devletten daha sağlam bir yapıya sahibiz. Daha demokratik ve daha oturmuş bir devlet yapımız var. Ancak uluslararası tanınmıyoruz. Bu hissi vatandaşımıza yeniden yaşatmalıyız" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Katkısı ve Anlayışı Önemli"

Serdar Denktaş, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin güçlenmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin katkısının ve anlayışının bu süreçte son derece önemli olduğunu ifade etti. "Bu, sadece benim yapabileceğim bir şey değil. Tüm siyasi parti liderleri ve düşünürler olarak hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız" dedi.

"Birlikte Yol Almalıyız"

KKTC'nin 42. kuruluş yıl dönümüne yaklaşıldığına dikkat çeken Denktaş, Kıbrıs'ın daha sağlam bir yere ulaşması için herkesin omuz omuza çalışması gerektiğini söyledi. "Taşın altına elimizi koymaktan kaçmam. Ancak bu, sadece benim omuzlayabileceğim bir yük değil. Hep birlikte çalışmalıyız" diyerek, Kıbrıs Türk halkının refahı için kolektif bir çabanın önemine vurgu yaptı.

Denktaş, ülkesinin geleceği ve halkının refahı için siyasetten kopmamakta kararlı olduğunu belirterek, KKTC'nin ekonomik, sosyal ve siyasi gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI