Bugun...
SON DAKİKA

Serdar Denktaş: “Kıbrıs Halkı Ekonomik Sıkıntılar ve İrade Kriziyle Boğuşuyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eski Başbakan Yardımcısı ve deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş, Kıbrıs halkının artan ekonomik sıkıntılar ve güven kaybı nedeniyle büyük bir mutsuzluk içinde olduğunu dile getirdi. TRend MEDYA'nın canlı yayında konuşan Denktaş, halkın nabzını tutmak için sürekli sahada olduğunu, halkla bir arada vakit geçirdiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 18-10-2024 10:01:45

Serdar Denktaş: “Kıbrıs Halkı Ekonomik Sıkıntılar ve İrade Kriziyle Boğuşuyor”

"En Zengin de Fakir de Mutsuz"

Serdar Denktaş, Kıbrıs genelinde her kesimden insanın ortak paydası olan büyük bir mutsuzluk olduğunu belirterek, "Zengini de fakiri de mutsuz. Siyasete güven neredeyse sıfır. İnsanlar, siyasetçilerin yanlış kararları yüzünden iyice bunalımda," dedi.

Ekonomik Kriz ve Yatırımların Durma Noktasına Gelmesi

En büyük sıkıntının ekonomi olduğunu vurgulayan Denktaş, alım gücünün düştüğünü, emlak ve inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini ve bu durumun kamu maliyesine akan geliri azalttığını belirtti. Ayrıca, narenciye üreticilerinin de ürünlerini Türkiye üzerinden satamamalarının yarattığı mağduriyete dikkat çekti.

"Türkiye'den Gelen Su Hayati Önem Taşıyor"

Kuraklık ve su sıkıntısı hakkında da konuşan Denktaş, Türkiye'den gelen suyun büyük bir rahatlama sağladığını ve bu yıl olmasa susuzluktan kırılma noktasına gelinebileceğini söyledi. Türkiye ile olan bağların zayıfladığına dikkat çeken Denktaş, bu durumun halk arasında rahatsızlık yarattığını belirtti.

İrade Krizi ve Siyasete Güvensizlik

Kıbrıs'taki seçimler ve irade kriziyle ilgili olarak Denktaş, “İrademizin bizde olmadığı düşüncesi halkın büyük bir kısmında yerleşmiş durumda. Kararları biz değil, başkaları veriyor düşüncesi hâkim," ifadelerini kullandı. Kıbrıs’ta hükümetlerin yanlışları nedeniyle Türkiye ile olan bağların zayıflamasının üzücü olduğunu belirten Denktaş, Kıbrıs halkının yaşadığı bu siyasi belirsizliğin ve ekonomik sıkıntıların toplumda büyük bir gerilime sebep olduğunu vurguladı.

"Kıbrıs Sorunu Çözülmek İstenmiyor"

Serdar Denktaş, Kıbrıs'ta devlet yapısının korunmasını savunanların ve iki toplumlu federal yapı isteyen sol kanat arasında ciddi bir kamplaşma olduğunu belirtti. "Güney Kıbrıs artık iki toplumlu federasyon istemediğini açıkça belli etti, ancak bazıları bu konuda inat etmeye devam ediyor," dedi.

Serdar Denktaş, halkın içinde bulunduğu bu zor süreçlerin aşılması için birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, halkın gerçek beklentilerini göz önünde bulunduran politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI