Bugun...
SON DAKİKA

Süphanoğlu'ndan Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı: "Eğitimde Liyakat ve Ahlak Öncelikli Olmalı"

Yeniden Refah Partisi Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin eğitim sistemine yönelik önemli tespitlerde bulundu. Başkan Süphanoğlu, kamunun ihtiyacı olan en az 150 bin öğretmenin atanması için ivedi bir planın devreye sokulması gerektiğini belirtti ve atamalarda ehliyet, liyakat, denetlenebilirlik, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerinin öncelik olması gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 22:40:55

Süphanoğlu'ndan Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı:

Başkan Süphanoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Eğitim Sistemini Kapsamlı Bir Şekilde Yeniden İnşa Edeceğiz"

"Çocuklarımıza ve gençlerimize büyük hedefler göstermeyen ve uygulamada bir karşılığı olmayan mevcut yamalı bohça halindeki eğitim sistemi ile 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefine ulaşmamız mümkün değildir. Bu nedenle eğitim-öğretim sürecini kapsayan bütün faktörleri dönüştürerek, yeni ve modern bir eğitim-öğretim sistemini hayata geçireceğiz."

"Ahlaki ve Manevi Değerler Eğitim Sistemimizin Temel Taşları Olacak"

Başkan Süphanoğlu, medeniyetimizin bilimi manevi ve ahlaki değerler sistemi ile bütünleştiren bir anlayışa sahip olduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: "Bizler okullarımızda matematiksel gerçekler öğretirken, ahlaki ve manevi değerleri ihmal edersek, gençliğimizi tam anlamıyla eğitmiş sayılmayız. Eğitim politikamız, bilimsel kalitenin yanında ‘önce ahlak ve maneviyat’, ‘nefis terbiyesi’ ve ‘hakkı üstün tutma’ prensiplerini de içeren bir müfredat üzerine kurulacaktır. Millî Görüş'ün ortaya koyduğu 'Yaşanabilir Türkiye', 'Yeniden Büyük Türkiye' ve 'Yeni Bir Dünya' gibi üç temel hedef doğrultusunda adımlar atacağız."

"Eğitimde Liyakat ve Şeffaflık Esas Olmalı"

Başkan Süphanoğlu, öğretmen atamalarında liyakatın ve şeffaflığın önemine dikkat çekerek şunları belirtti: "Kamunun ihtiyacı olan en az 150 bin öğretmenin atanması için bir plan devreye alınmalı, emekli olan öğretmen sayısınca ek atamalar yapılmalıdır. Atama süreçlerinde ehliyete ve liyakata dayalı, denetlenebilir, tarafsız ve şeffaf bir sistemin tesis edilmesi gerektiğini vurguluyoruz."

Yeniden Refah Partisi’nin eğitime verdiği önemin altını çizen Süphanoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi. "Yeni eğitim-öğretim yılının Bitlis'imize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI