Bugun...
SON DAKİKA

TAŞKIN GÖMÜÇ: “İKLİM KANUNU DEĞİL, KONTROL PROJESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Anahtar Parti Malatya Arapgir İlçe Başkanı Taşkın Gömüç: “Bu Yasa Halkın İradesini Dışlayan Küresel Bir Dayatmadır”
facebook-paylas
 Tarih: 10-07-2025 14:25:40

TAŞKIN GÖMÜÇ: “İKLİM KANUNU DEĞİL, KONTROL PROJESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen İklim Kanunu’na yönelik eleştiriler sürerken, Anahtar Parti Malatya Arapgir İlçe Başkanı Taşkın Gömüç’ten dikkat çekici bir açıklama geldi. Gömüç, “İklimi bahane ederek bireyin özgürlüğü, üreticinin toprağı ve yerli sanayi üzerinde denetim kurmak istiyorlar. Bu yasaya karşı itirazlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YASA HALKTAN DOĞMADI, YERLİ DE MİLLÎ DE DEĞİL

Gömüç, söz konusu kanunun kamuoyuna yüzeysel ifadelerle sunulduğunu ve halkın gerçek endişelerinin göz ardı edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Yerli olan halktan doğar, millî olan milletin menfaatini gözetir. Bu yasa ise ne halktan doğmuş ne de milletin yararına hazırlanmıştır. Çiftçinin, sanayicinin, tüketicinin hiçbir talebi dikkate alınmamıştır. Bu metin, küresel ajandaların ülke içinde uygulanmasıdır.”

GÖMÜÇ’TEN YETKİLİLERE 9 NET SORU

  1. “Özgürlükler kısıtlanmayacak” deniyor, ancak karbon ayak izi izleme sistemi bireylerin ulaşım ve tüketim alışkanlıklarını denetleme riski taşıyor.

  2. “Emisyon Ticaret Sistemi sadece sanayiye uygulanacak” deniyor, ancak bu maliyet ürün ve hizmet fiyatları üzerinden vatandaşa yansıyacak.

  3. “Tarım serbest bırakılıyor” deniyor, ancak yalnızca belirli ürünleri eken çiftçiye destek verileceği açıkça ifade ediliyor.

  4. “Hayvancılık korunuyor” deniyor, fakat metan gazı gerekçesiyle otlatma alanları sınırlandırılıyor, yapay et dayatması kapıda.

  5. “Kalkınma gözetiliyor” deniyor, ancak kırsal alanlar karbon sertifikası sistemiyle finans piyasalarına devrediliyor.

  6. “Fosil yakıtlar yasaklanmıyor” deniyor, fakat yatırım ve finansman yolları kesilerek enerji dışa bağımlı hale getiriliyor.

  7. “İfade özgürlüğü korunuyor” deniyor, ancak resmi görüş dışındaki açıklamalar ‘yanıltıcı bilgi’ kapsamında cezalandırılabilir.

  8. “Ceza uygulanmayacak” deniyor, fakat karbon ayak izine bağlı kredi, sigorta ve ulaşım hizmetleri kısıtlanabilecek.

  9. “Çevre için yapılıyor” deniyor, ama şimdiye dek çevre felaketlerine sessiz kalanlar birden bire duyarlı hale geliyor. Bu samimi mi?

ARAPGİR’İN DAĞLARI DA OVALARI DA RANT ALANI DEĞİLDİR

Taşkın Gömüç açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz çevreyi korumaktan yanayız ama bu yasa çevreyi değil, sistemi; doğayı değil, denetimi korumaktadır. Çiftçiye kota, üreticiye yönlendirme, vatandaşa sınırlama getiren bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Bu yasa geri çekilmeli, halkın katılımıyla yeniden düzenlenmelidir.”

Anahtar Parti Malatya Arapgir İlçe Başkanlığı, İklim Kanunu’na yönelik demokratik itiraz hakkını sonuna kadar kullanacaklarını ve halkın çıkarlarını savunmaktan geri durmayacaklarını ilan etti.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI